“Leerlingen opleiden is leuk.”

Aan het woord is Kasper Burgy, directeur van BURGY Bouwbedrijf, lid van de VTR. Hij kan het weten want met gemiddeld 15 leerlingen op de verschillende restauratieprojecten leidt BURGY verreweg de meeste leerlingen in de restauratie op.

In 2015 waren het er zelfs 21 blijkt uit het jaarverslag van ROP Zuid-West, de bemiddelaar tussen restauratieleerlingen en restauratiebedrijven. En halverwege 2016 staat de teller op 23 leerlingen. Daarnaast kunnen studenten stage lopen bij BURGY en zijn VMBO-leerlingen welkom voor een snuffelstage. Belangrijk, want soms slaat de vonk dan al over en kiest een leerling voor een vervolgopleiding in de restauratie.

De investering van BURGY in leerlingen is niet gespeend van eigenbelang. Tijdens het opleiden blijkt al snel of leerlingen geschikt zijn voor het restauratievak en of ze bij het bedrijf passen. Daarbij gaat het niet alleen over kennis en kunde, want dat kun je ten slotte op meerdere plekken leren. Het gaat ook om een bepaalde mentaliteit en motivatie. En eenmaal het diploma op zak, is het nog niet klaar. BURGY blijft de medewerkers aanmoedigen in zichzelf te investeren en cursussen in het restauratievak te blijven volgen. Alle medewerkers volgen minstens één cursus per jaar. Kasper Burgy: “Ik ben hartstikke trots op mijn mensen, het zijn stuk voor stuk kanjers in hun vak.”

Lees meer over opleiden bij BURGY Bouwbedrijf: www.burgy.nl