Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief Augustus 2015

Beste lezer

Prachtige loopbaan: "Harrie kon werkelijk alles maken"

Rolf van de Plas van Timmerfabriek J. van de Plas B.V. vertelt enthousiast over zijn timmerman Harrie de Jong, die na 48 jaar gaat genieten van zijn pensioen. In die 48 jaar is veel gebeurd, zowel in Harrie's leven, als in Timmerfabriek J. van de Plas, als in het restauratie-timmervak. Lees het verhaal over hoe deze drie ontwikkelingen samenkomen.

Alles weten over eiken? Kom naar de studiemiddag op 1 oktober 2015

Hoe kan eiken duurzaam worden toegepast? Vanuit die vraagstelling organiseert SHR, kenniscentrum en adviespartner voor de bouw,  een studiemiddag over deze houtsoort. Vijf sprekers belichten verschillende aspecten van de houtsoort eiken. Deelnemers krijgen inzicht in de verspreiding van de houtsoort over Europa, de toepassing van eiken rond 1600 in Amsterdam, de materiaaleigenschappen en verschillende kwaliteitsniveaus. Voor een uitgebreide beschrijving van de middag en aanmelden, kunt u de nieuwsbrief van SHR nalezen.

 

Kunst en ambacht centraal thema Open Monumentendag 2015

Op zaterdag 12 en zondag 13 september openen duizenden monumenten door heel Nederland hun deuren. Dit jaar is het thema 'Kunst en ambacht', een thema naar ons hart. Want in al die trappen, deuren, vloeren maar ook prachtige gebeeldhouwde houten decoraties in monumenten zit zoveel vakmanschap. Het  timmerambacht verdient het spotlight! Op www.openmonumentendag.nl vindt u alle informatie over de te bezoeken monumenten. Leuk detail: u kunt zelf een poster maken om een monument voor het voetlicht te brengen met de posteractie van het Nationaal Restauratiefonds.

 Erfgoedfair 2015 op sfeervol Landgoed Mattemburgh 

Op zondag 27 september presenteert de Vereniging Timmerwerk Restauratie zich samen met de Vakgroep Restauratie en de Vereniging Restauratie Steenhouwers op de Erfgoedfair 'Wonen in historie'. Diverse vakmensen zijn aanwezig om de vele -vaak technische- vragen van bewoners/eigenaren van historische woonhuizen te beantwoorden. Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide, bij Bergen op Zoom, werd aangelegd tussen 1843 en 1878 en heeft een bijzondere stijltuin met kenmerken van de Franse formele tuinstijl en de parkachtige Engelse landschapsstijl.
Voor meer informatie www.erfgoedfair.nl

 

Volg de Vereniging Timerwerk Restauratie op Twitter en Linkedin

Ook op de social media is de VTR actief, door zelf berichten te plaatsen maar ook door te reageren op nieuwtjes van anderen en deel te nemen aan discussies.
Vindt u het leuk om onze bijdragen op de social media te delen met uw relaties, familie en vrienden?  Volg ons dan op Twitter (@GoedTimmerwerk) en/of Linkedin

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.