Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief November 2017

Prachtig herstel geveltimmerwerk Huis de Voorst

VTR-lid Bouwbedrijf Hoffman uit Beltrum heeft, in opdracht van Geldersch Landschap en Kasteelen, restauratiewerk uitgevoerd aan het geveltimmerwerk van Huis de Voorst in Eefde.In 2016 werd tijdens een schilderbeurt van het monumentale pand houtrot geconstateerd. Bouwbedrijf Hoffman werd ingeschakeld voor het herstel van houtwerk.
De werkzaamheden zijn door het gecertificeerde restauratietimmerbedrijf vakkundig  uitgevoerd volgens de ERM-Uitvoeringsrichtlijn Historisch timmerwerk. Zie de uitleg in het beeldverslag.

Jugendstil balkon is terug van weggeweest en genomineerd voor puienprijs

VTR-lid Pronk Restauratie BV uit Warmenhuizen bracht, naar wens van de bewoonster van Villa Emma te Alkmaar, het oorspronkelijke Jugendstil balkon weer terug. Het balkon is in zijn geheel in de werkplaats gemaakt in één keer geplaatst. Prachtig restauratiewerk, uitgevoerd volgens de ERM-uitvoeringsrichtlijn Historisch Timmerwerk. De beelden spreken voor zich.
Het balkon is genomineerd (bij de laatste 20) bij de verkiezing Puienprijs 2017 van de Historische Vereniging Alkmaar. Op zondag 5 november a.s. kunt u om 14:00 uur mee doen met de Puienprijswandeling van deze historische vereniging in Alkmaar. De winnaar wordt op woensdag 22 november 2017 bekend gemaakt (meer info).

Wilt u inhoudelijk reageren op berichten in deze nieuwsbrief?

We zien uw reactie, mening of opmerking graag tegemoet. Stuur uw bericht naar info@timmerwerkrestauratie.nl.

Volg ons op Twitter en/of Linkedin

   

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.