Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief November 2018

Ledenvergadering bij Dekker Hout in Vianen

De ledengroep van de VTR kwam op dinsdag 6 november jl. bij elkaar in Vianen. Ron Bouman, accountmanager van Dekker Hout, ontving de VTR-leden in de showroom op het enorme terrein in Vianen en gaf, aan de hand van enkele filmpjes, een uitleg over de organisatie van Dekker Hout. Het bedrijf heeft twee grote locaties in het midden van het land, zowel voor verwerking, als voor opslag. Na een uitgebreide rondleiding in de hallen, waar zo’n 60.000 kubieke meter hout ligt opgeslagen, werd een uitleg gegeven over Austria-deuren. Dit is een eigen merk luxe binnendeuren. Aan een prachtige grote tafel van Angelim-hout uit het ‘eigen’ bos in Bolivia, is vervolgens vergaderd over de plannen voor 2019.

Foto links: de VTR-leden worden rondgeleid in de grote opslaghallen van Dekker Hout.
Foto rechts: Ook Accoya is ruim beschikbaar, deze gemodificeerde houtsoort is in opkomst in de monumentenzorg.

Werkbezoek Tweede Kamerlid aan restauratie

Op maandag 12 november jl. was Lenny Geluk-Poortvliet (CDA) te gast bij het Platform Gespecialiseerde Aannemers in de Restauratie. De VTR is aangesloten bij dit platform. Mevrouw Geluk bracht een bezoek aan de restauratie van het Aartsbisschoppelijk Paleis in Utrecht en aan een restauratiesteenhouwerij. Zij maakte kennis met een branche waar ambachtelijkheid en vakmanschap voorop staan. De platform-leden namen de gelegenheid te baat om mevrouw Geluk uitleg te geven over diverse zaken die spelen in de sector. Zo werd aandacht gevraagd voor het belang van kwaliteitsborging van restauratiewerk. Ook werd aangegeven dat meer toezicht vanuit de overheid op werk aan monumenten wenselijk zou zijn.


Foto links: de kapel in het Aartsbisschoppelijk Paleis aan de Maliebaan in Utrecht.
Foto rechts: de leden van Platform Gespecialiseerde Aannemers in de Restauratie spreken met CDA-Tweede Kamerlid Lenny Geluk-Poortvliet.

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.