Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief | Nieuw aspirant-lid Timmerfabiek Gebrs. Bos

Even voorstellen: nieuw aspirant-lid Timmerfabriek Gebrs. Bos uit Goudriaan

Met enthousiasme stellen we graag ons nieuwste VTR aspirant-lid voor: Timmerfabriek Gebrs. Bos uit Goudriaan.

Het begon allemaal in 1904 toen de 27-jarige Gerrit Bos een timmerwerkplaats in het Zuid-Hollandse Goudriaan kocht. Het werk bestond toen in hoofdzaak uit onderhoud aan boerderijen en watermolens en het fabriceren van houten gebruiksartikelen voor in en rond het huis.

In de twintiger jaren ging de mechanisatie niet aan Goudriaan voorbij en met zelfgemaakte machines zette het bedrijf haar eerste voorzichtige stapjes op het machinale pad. De activiteiten werden geleidelijk uitgebreid met ramen en kozijnen, waarmee de basis werd gelegd voor het huidige timmerbedrijf.

Ruim honderd jaar later staat er een volwaardige timmerfabriek, die zich specialiseert in ‘die klussen, die niet iedereen wil aannemen of met houtsoorten, die voorbij het gangbare gaan’.

Timmerfabriek Gebrs. Bos is partner in nieuwbouw, restauratie en renovatie. De scope is breed, startend met digitaal inmeten van historische gebouwen tot aan het plaatsen van de kozijnen of vliesgevels met eigen montage-teams.

Zelf zeggen zij: ‘Recentelijk hebben we onze productscope nog eens goed afgebakend. We specialiseren ons op buitenkozijnen, vliesgevels, stelkozijnen, binnenkozijnen, HSB-elementen en speciaal (interieur-) timmerwerk. En geen houtsoort laten we hier onbesproken!’

Op dit moment werkt Timmerfabriek Gebrs. Bos aan verschillende in het oog springende projecten. Zoals Gebouw Z, een renovatie en uitbreiding in hartje Rotterdam. Met de houtsoort Padoek realiseren zij hier buitenkozijnen, binnenkozijnen, een tuinkas en een cilindervormige opbouw op het dak.

In Amsterdam verzorgen ze voor diverse aannemers ruim 900 binnenkozijnen in het tien torens tellende Zandkasteel, de renovatie van het voormalige ING-hoofdkantoor. Wie het gebouw kent, weet dat niet veel kozijnen haaks zijn. Overigens heeft Timmerfabriek Gebrs. Bos deze kozijnen ook in 1984 al eens gemaakt.

Bij Timmerfabriek Gebrs. Bos schuwen ze de afwijkende vormen niet!

Welkom Timmerfabriek Gebrs. Bos bij de VTR!

Wilt u inhoudelijk reageren op deze nieuwsbrief?

We zien uw reactie, mening of opmerking graag tegemoet. Stuur uw bericht naar info@timmerwerkrestauratie.nl.

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.