Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief Mei 2015

Beste lezer

Kom eens kijken bij een restauratie

Een bezoek aan een monument is op zich al boeiend maar als er gerestaureerd wordt, is een kijkje in de keuken van de vaklieden mogelijk en zijn dingen te zien die normaliter aan het zich onttrokken zijn. U kunt twee interessante projecten van VTR-leden gaan bezichtigen:  

Op 23 mei kunt u in Bergen de Ruïnekerk bezoeken. VTR-lid Pronk Restauratie BV (Warmenhuizen) en architect W. Schagen geven een toelichting op de restauratie. U kunt zich aanmelden via de website van de Ruïnekerk.

Op 13 juni, tijdens de Dag van de Bouw, bent u welkom op Buitenplaats Berbice te Voorschoten. VTR-lid Bouwbedrijf Burgy (Leiden) is momenteel bezig met de restauratie van het dak (zie foto), de goten en de kroonlijst (fase 1 van de totale restauratie). Voor tijden, adres en activiteiten kunt u terecht op de website van de Dag van de Bouw.

Petitie tegen de BTW-verhoging per 1 juli 2015

In 2013 verlaagde de overheid het BTW-tarief voor de bouw van 21% naar 6 % om de sector te helpen in tijden van economische crisis. Hoewel de markt weer iets aan trekt is het nog veel te vroeg voor het verhogen van het BTW-tarief naar 21 %, wat de overheid per 1 juli 2015 weer wil invoeren. Bent u ook tegen deze verhoging? Teken dan hier de petitie

VTR goed in beeld op Restauratiebeurs 2015

De VTR heeft zich goed kunnen presenteren tijdens de Nederlandse Restauratiebeurs 2015, die 7.500 bezoekers trok. De stand werd zeer goed bezocht en er was veel belangstelling voor de ter plaatse uitgevoerde restauratiewerkzaamheden aan een roederaam door restauratietimmerman Martijn van Hanze Bouw BV uit Zwolle. DeVTR-leden maakten 800 kaasplanken, die gretig aftrek vonden en allemaal zijn uitgedeeld en in gebruik genomen.

Volg de Vereniging Timerwerk Restauratie op Twitter en Linkedin

Vindt u het leuk om onze nieuwsberichten te delen met uw relaties, familie en vrienden? Volg ons dan op Twitter (@GoedTimmerwerk) en/of Linkedin. We zijn u erkentelijk voor het helpen vergroten van het bereik van onze berichten.

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.