Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief juni 2019

Bijzondere gootlijsten

Bouwbedrijf Hoffman restaureert op dit moment een bijzonder landgoed in de omgeving van Zutphen. Het huis op het landgoed heeft 70 jaar leeggestaan en al die tijd is er geen onderhoud gepleegd.

Doordat er destijds goede materialen zijn gebruikt en het huis altijd goed heeft kunnen ventileren, zijn er verrassend veel details bewaard gebleven. Toch is er door lekkage behoorlijk wat schade in de loop van de tijd ontstaan. Voor lidbedrijf Bouwbedrijf Hoffman ligt er een behoorlijke restauratie opgaaf om het huis in oude luister te herstellen.

Momenteel wordt er gewerkt aan het dak. In de werkplaats wordt er onder andere dakbeschot gemaakt, grenen delen van wel 280 mm breed! Ook muurplaten en gootklossen worden in de werkplaats van Bouwbedrijf Hoffman voorbereid.

Zeer bijzonder is de gootconstructie. Door een constructiefout in het oude detail zal de gehele gootlijst worden vervangen. De opdrachtgever heeft hierbij aangegeven dat de oppervlakte van de lijst niet glad gefreesd mag zijn, maar ruw moet zijn. Dit verbetert de hechting van de verf op de nieuwe gootlijst.

Deze nieuwe gootlijsten, uitgevoerd in Oregon-Pine, maken we daarom op onze nieuwe CNC houtbewerkingsmachine, die het gewenste ruwe oppervlak kan maken.

Wilt u inhoudelijk reageren op deze nieuwsbrief?

We zien uw reactie, mening of opmerking graag tegemoet. Stuur uw bericht naar info@timmerwerkrestauratie.nl.

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.