Vereniging Timmerwerk Restauratie

Nieuwsbrief Juni 2015

Beste lezer

Kwaliteitsnormen aangescherpt

Kwaliteit van geleverd timmerwerk is topprioriteit van de Vereniging Timmerwerk Restauratie. Om die kwaliteit te waarborgen werkt de VTR samen met de SKH, de certificerende organisatie voor de hout branche. Per 2015 zijn de kwaliteitsnormen aangescherpt. De VTR voert overleg met de SKH over de manier waarop de vernieuwde eisen binnen de gecertificeerde bedrijven moeten worden geïmplementeerd. De vergadering verliep in goede, zelfs vrolijke sfeer (zie foto) maar het is nog niet zo eenvoudig om alles goed te doen. De lat ligt weer hoger!

Op de foto van links naar rechts de deelnemers aan het overleg: Harry Klunder (Hanzebouw BV Zwolle), Claudio Cuppens (Cuppens BV Nijmegen), Bas van Etten (SKH), Gerard Putters (Timmerfabriek Bos BV Goudriaan), Iwan van Berkel (Hanzebouw BV Zwolle)

 Verbetering van kwaliteit hoe doe je dat?

We vroegen VTR-lid Bouw en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij B.V. uit Amersfoort welke consequenties de aangescherpte kwaliteitsnormen hebben voor de praktijk van alledag in het timmerbedrijf. Mooie conclusies van Van de Burgt & Strooij zijn dat keuzes beter worden onderbouwd en dat de onderlinge waakzaamheid door vaste controle momenten leidt tot een continue kwaliteit van het geleverde werk. Het verlies van historische elementen en het herstellen van onvoorziene zaken worden zo tot een minimum beperkt.
Lees hier de beschrijving van het hele proces van verbetering.

 

Vakmanschap en innovatie thema van Nationaal Monumentencongres 2015

Op donderdag 12 november vindt alweer de derde editie plaats van het Nationaal Monumentencongres. Dit jaar is het thema ‘werken aan vakmanschap en innovatie’ waarbij ook het onderwerp kwaliteit onder de loep genomen wordt. Een aansprekend thema vinden wij maar dat u niet verbazen…
Voor meer informatie en aanmelden www.nationaalmonumentencongres.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.